Selecteer een pagina

Ik had er nog nooit van gehoord. Sociale onthouding….Bijzondere combinatie van woorden eigenlijk, sociale onthouding. Ik had deze woorden nooit zo bij elkaar gezet, totdat het coronavirus de kop opstak. Het is geen leuke combinatie. Integendeel. Het voelt een beetje als gevangenschap. Maar we krijgen er ook iets voor terug. We brengen vaak meer tijd door met de directe kring waar we mee samenwonen. En dat zal wekenlang, misschien wel maandenlang, gaan duren. Naast ‘sociale onthouding’ breng je dus ook meer tijd met elkaar door. Wat misschien best aantrekkelijk klinkt, blijkt in de praktijk vaak lastig.  Met name bij samengestelde gezinnen is het een uitdaging om lange tijd op elkaars lip te zitten.  En wat doen we met de kinderen? Gaan ze nu wel naar de andere ouder? Of blijven ze? En voor hoe lang dan? Lukt het om het eens te worden met je ex-partner en je huidige partner? Vaak zien we ruzies en gedoe tussen de verschillende ‘bloedgroepen’ in het samengestelde gezin. Komt dat nu nog meer tot uiting?

Verschillende opvoedstijlen en ‘huisregels’ sluiten niet goed op elkaar aan, de eigen kinderen ‘voelen’ toch anders dan de stiefkinderen en vaak spelen er – tot overmaat van ramp – op de achtergrond allerlei geldkwesties. Dat zorgt voor extra druk en stress. Niemand kan je vertellen hoelang het nog gaat duren. 

 

 

Kun je hier wel wat wat hulp bij gebruiken of heb je behoefte aan een luisterend oor. Even tijd voor jou. Om je verhaal kwijt te kunnen en te kunnen sparren. Je hoeft het niet alleen te doen. Juist in deze tijd willen we er zijn voor de samengestelde gezinnen.

Vanaf volgende week zullen we starten met gratis online hulp.

Deze blog is geschreven tijdens de lockdown.